Olvasási idő 2 perc

Ahhoz képest, hogy folyamatosan új dolgokat szeretnék, most nehezen tudom a tervezett változásokat végrehajtani magamon. Szeretnék jobb időbeosztást (három műszakos meló mellett persze nem olyan egyszerű), szeretnék sportágat váltani(izmos és szálkás legyek), szeretnék étrendet váltani(az egyszerűség miatt).

Az időbeosztásom elég bonyolult. Folyamatos munkarendben dolgozom, ami azzal jár, hogy ünnepnaptól függetlenül dolgozunk, amikor a beosztás előírja. Illetve, ha helyettesíteni kell, akkor más műszakjában. Több éve dolgozom így, de a család nem tudja megjegyezni a ciklust. Bármi hétvégi programot tervezünk, bújni kell a beosztást, hogy mikor jó? A baráti kapcsolatok is szépen leépültek, ugyanis hiába hívnak vendégségbe, ha nekem dolgozni kell. Amelyik napon dolgozom, marad ugyan fél napom otthon is csinálni valamit, de az az idő nem annyira hasznos sajnos. Vagy délután 3-ra érek haza, vagy délután 1-kor indulnom kell és csak éjszaka érek haza, vagy az éjszakai munka után reggel érek haza, viszont akkor délelőtt aludnom kell. Szóval ez nehéz. Igyekszem GTD alapokon beosztani a dolgaim, hogy mindent meg tudjak csinálni, ami tervezek. A futást is azért hagyom abba, hogy a kevés napközbeni szabadidőm ne a futásra menjen el, hanem a családi dolgokra maradjon idő.

Ehhez kapcsolódóan a sportágváltásnál szempont volt, hogy olyat csináljak, ami munkahelyen is csinálható. A munkám nagy része megfigyelés, ami mellett lehet testsúlyos edzéseket végezni. Délutános és éjszakás műszakban ezzel nem zavarok senkit. Ha délelőttös vagyok, akkor pedig este a gyerekekkel együtt nagyszerűen lehet edzeni.

Nehezen engedem el a futást. A versenyre készülést, a csapattársakat. A legnehezebb az, hogy edző a Feleségem, aki továbbra is futni fog, mivel neki szakmai okokból futni kell. Meg kell jelenni a versenyeken, motiválni kell a tanítványait.

Az eddigi étrendem is erősen kapcsolódott a futáshoz. Azért éltem ketogén étrendem, hogy a hosszútávú futások jól menjenek. Ott nagyon jól bevált. Most viszont már „csak” egészséges élet szempontjából maradna, de úgy gondolom, minőségi alapanyagokból egészségesen lehet élni akkor is, ha eszek szénhidrátot.

Szóval sok változás van jelen az életemben egyszerre. Az életmódom is meg fog változni, ha nem is gyökeresen.