Olvasási idő < 1 perc

Az a tervem, hogy a versenyszerű futást abbahagyom. Persze nem profi sportot jelentett eddig sem. Mindig volt célverseny, illetve edzőversenyek. Erről korábban már írtam, hogy sokba kerül idő és pénz szempontjából is.

Több szempontból is nehéz abbahagyni. Egyrészt a szokás hatalma. A életemben régóta fontos szerepet tölt be a sport. Ez szerencsére nem nagyon fog változni, mert a futás helyett a saját súlyos edzéseket szeretném előtérbe helyezni. A saját életembe látszólag könnyen be tudom illeszteni az új sportot, a család életébe pedig még könyebben.  A többi barát és ismerős már nehezebben fogadja el a változást. Megszokták, hogy sokat futok. Nem is értik, hogy miért akarok kevesebbet futni. Ugyanúgy hívnak, hogy menjünk futni, kérdezik, mikor lesz a következő verseny, stb. Ezt a nehezebb kezelni. Nem tudom úgy kezelni, mint egy profi sportoló, aki azt mondja, hogy visszavonul és azt mindenki elfogadja.

Persze szeretnék a calisthenic-hez kapcsolódó barátokat is szerezni, de valószínűleg ezek már csak online barátok lesznek. Öreg vagyok már a fiatalok sportjához 🙂