Olvasási idő < 1 perc

Technikai dolgok mindig is nagyon érdekeltek. Az okostelefonok és a hozzá kapcsolódó kütyük rabja vagyok már nagyon régóta. Sajnos ez a függőség néha zavaró a családi életemben is. Mivel folyamatosan online vagyok a munkahelyemen, otthon hiányzik az inger, ezért a telefont nyomkodom. Ezt a család úgy éli meg, hogy nem velük vagyok. Persze sok esetben csak gyorsan jegyzetelek valamit a telefonba. Viszont könnyű elkalandozni a programok között, ha már nyomkodja az ember.

Mivel nekem természetes, hogy a kezemben van a telefon, sokszor észre sem veszem, hogy nyomkodom és ezzel zavarok másokat. Igyekszem pl. evés közben az asztaltól távol tartani a telefont, viszont ha hív valaki, akkor már a kezembe kerül és a hívás után gyorsan meg is nézem, milyen értesítések vannak még.

Ehhez kapcsolódó kütyü még az óra, ami rezegve jelzi folyamatosan a különböző értesítéseket. Ez sem jó dolog, mert folyamatosan kizökkent az aktuális állapotomból. Legyen az beszélgetés vagy olvasás.

A lépésszám is fontos információ már évek óta, ezért mindig olyan órám van, ami tudja számolni. Az ilyen óra persze kapcsolódik a telefonomhoz, ami pedig küldi az értesítéseket. Ördögi kör. Lehet, hogy az lenne a megoldás, ha csak egy okoskarkötőt használnék, ami lépésszámra jó, de legalább az egyéb értesítések nem jönnek.