Végre olyan hőmérséklet lesz kint, hogy nem csak a szükséges dolgokat fogom megcsinálni, hanem az egyébként szükséges dolgokat is 🙂 Arra gondolok, hogy megint rengeteg vacaktól és egyébként nem szükséges nem vacaktól meg szeretnék válni. Nagyon sok cuccom van, ami csak foglalja a helyet. Most is a nappaliban írok, mert a dolgozószobámba be sem tudok menni, annyi cucc van bent megint. A garázsban nem férnek el a bringás cuccaim. Már mindenhol kerekek és egyéb alkatrészek lógnak. Persze lehet, hogy majd jók lesznek valamelyik gyereknek, de igazából ha most el tudom őket adni, akkor majd veszek a gyerekeknek akkor (akár használtan), amikor kell.

A héten beszélgettem kollégámmal, amikor rádöbbentünk, hogy már majdnem 4 éve tapossuk a malmot együtt. Vagyis annyi ideje műszakozunk. Mindketten azt éreztük, hogy csak 3 év telt el, de nem. 2015 óta dolgozunk együtt. Ebből is látszik, mennyire rohan az idő.

Szinte mindig magamnál hordom a Fuji X-Pro1 gépem. Hamarosan ez viszont problémába fog ütközni, mert nem biztos, hogy cipelni szeretném a gépet bringával munkába. Mivel elég jó Iphone-om van, elgondolkodtam rajta, hogy kell-e a dedikált gép. Persze a neten mellette és ellene is van számtalan cikk és videó. Azt kellene kitalálnom, mi az elégséges szint. Meg aztán az anyagiak sem közömbösek. A gépben áll a pénz. A telefon mindig nálam van, attól nem tudok megválni. Most megpróbálok egy hetes szünetet tartani és csak az Iphone-al fotózni. Kiváncsi vagyok, hogy a Fujival megszokott témákat hogyan fogom megoldani.

Ma reggel még 6-ra kellett jönnöm a munkahelyemre. Jövő héttől már csak délutános vagy éjszakás leszek a régi helyemen. Utána pedig már csak akkor fogok hajnalban kelni, ha edzeni szeretnék. Vagy ha lesz valami oka. De az ok nem az lesz, hogy be kell blokkolni 5:50-kor 🙂

Már pár napja a gondolataim között bújkál egy ez a megfigyelés… A napi rutinomat egyre jobban átjárja a környezetvédelem és a takarékosság. Igyekszem kevés vizet használni. Egyre jobban zavar, hogy sok víz kell a wc öblítéséhez, így csak nagyon keveset próbálok, vagy esetleg a természetben próbálok pisilni. Zavar, hogy sok kell a mosogatáshoz, ezért inkább a mosogatógépet használom, mert szerintem sokkal kevesebbet pocsékol, mint én a kézi mosogatással. Próbálok nagyon óvatosan vezetni az amúgy is elektromos autóval. Ha nem muszály, nem gyújtok tüzet, pedig van otthon bőven fa. A kemence felfűtését is csak akkor tartom reálisnak, ha több dolgot sütünk benne. Nagyon zavar, hogy csak úgy a semmibe fűtök vele. Ha ki kell dobni valami ételt, az még jobban bosszant.[…]

Ma idegenben dolgoztam. Az új pozíció sok munkával kezdődik. Vidékre kellett menni egész napos megbeszélésre. Persze az ütemterv csúszott, sokkal később értünk haza. A tervezett nem eszek semmit helyett pizza volt, aminek persze nem tudtam ellenállni. Így aztán fáradtan és bűntudattal értem haza. Ettem még egy kevés vacsorát és terv szerint szerda este eszem újra. Remélem sikerül.

Ez valójában annyiból áll, hogy eszem egész nap. Na persze ne ilyen napnak indult. Reggel korán mentem futni, majd ki szerettem volna hagyni a reggelit. Már az sem sikerült, mert a gyerekek hagytak nekem is. Aztán ebédre kedvencek minden mennyiségben. Akkor még talán menthető lett volna a nap. Estére viszont vendégek jöttek, akik között szülinapos is volt. A torta aztán megalapozta, hogy pár napig kajamegvonás legyen. Edzeni úgyis nehéz lesz a hét elején, mert sok a munka.

Tavasszal sok a kerti munka. Ez így van idén is. A hétvége nagyjából arról szól, hogy a földön dolgozunk. Ez persze teljesen üti az informatikai munkákat.

Ma sikerült olyan reggelre ébrednem, amiből remélem, nagyon sok lesz. Együtt reggelizik a család suli előtt. Ma éppen nem kell mennem dolgozni, de szerintem így fogok munkába is járni. Ha 7 órakor elindulok bringával, egy óra alatt bőven ott leszek. Ha sokat szeretnék tekerni, akkor persze korábban fogok indulni.

Ma egy kicsit megtapasztaltam, milyen a menedzserek élete. Megbeszélés megbeszélés után. Ez lényegében jó dolog, viszont az eddig megszokott munka így nem igazán halad. Szerintem hamarosan meg kell válogatnom, milyen megbeszélésekre ülök be. Illetve biztos, hogy nem megyek be laptop nélkül. Ha már ott vagyok, de nem aktuális számomra a téma, akkor addig meg tudok mást is csinálni. Teljesen más munkabeosztás lesz…