Valamiért nagyon nem szeretem ezt a szót. Arra lettem figyelmes, hogy az emberek indokolatlanul sokat használják. Elég sok podcast-et hallgatok és van amelyik már irritáló számomra a sok egyébként miatt. Úgy érzem, valamiért nagyon felkapott lett. Többször felmerült bennem, hogy biztos én lettem csak érzékeny rá, de aztán rájövök, hogy nem. Kicsit kutakodni fogok a témában, mert nem hagy nyugodni.

Mivel úgy döntöttem, kevesebb zsírt szeretnék enni, kvázi mindenevő lettem. Az eddigi ketogén étrendhez képest legalábbis sokkal szabadabb. Így viszont a számomra nem jó szénhidrát források is a látókörömbe kerültek. Például kalács, kuglóf, mákos nudli. Persze sorolhatnám még sokáig azokat amiket ketogén alatt nem ettem, de most sem kellene. A jó az lenne, ha sikerülne maradni a zöldség gyümölcs vonalon. Kvázi nyers vegán, vagyis jobbára a szezonális kerti dolgokat kellene enni. Régen bevált, akkor volt a legjobb a vérképem. Illetve az akaratom is sokkal jobb volt…

Laborban voltam. Mármint vettek tőlem vért és amit még szokásos. Kiderült, hogy nagyon magas a koleszterin szintem. Még mindig. Már évek óta. Azt gondoltam, majd szépen betartom a ketogén étrendet és akkor majd lemegy, mint a többi ketósnak. Aztán csak nem ment le. Meg aztán több csillagom van a kiértékelő lapon, mint korábban. Egyre több csillagom. Amikor vega voltam, egyáltalán nem volt csillagom… Most megpróbálom újra ezt a vonalat. Igyekszem elhagyni mindenféle nagyon zsíros kaját és jó lenne a húsokat is. Vagy nagyon visszavenni a mennyiségből. Most egy intenzív teszt következik. Meglátom, milyen lesz a csillagok állása.