Olvasási idő < 1 perc

Ma reggel megyek vérvételre. Azt szeretném tudni, hogy az elmúlt 10 hét alatt vajon sikerült-e csökkenteni a koleszterin szintjét azzal, hogy nem igazán ettem zsírt és szinte egyáltalán nem ettem húst.

Tudom, hogy a hús nem evése elvileg nem befolyásol, de ha húst eszem, azzal jelentősen együtt jár a zsír fogyasztása. A levágott disznó sem volt éppen egy sovány alkat és a csirkék, kacsák sem a zsírmentes verziók.

Az eddigi szubjektív tapasztalatok:

  • Sikerült újra versenysúlyra fogyni
  • Nem fájnak az izületeim
  • Naponta háromszor eszem és nem vagyok éhes
  • Jól megy a futás

Ami negatív:

  • A kiütéseim nem akarnak elmúlni, inkább csak szaporodtak, persze lehet, hogy ketonén módban is kijöttek volna
  • Elég sok hús maradt a fagyasztóban, amit most senki nem akar megenni, ez elég nagy pénzkidobás lenne, ha kárba veszne
  • Most a kaja nagy részét vennem kell, mert elég kevés vega kaját termeltünk meg, ami volt, azt már megettük
  • Feleségem szerint gyorsan fogytam (10 hét alatt 5 kg) és mi van, ha nem állok meg és még tovább fogyok, majd legyengült immunrendszerrel covidos leszek
  • Ha vega maradok, megint furcsán fognak nézni rám a családban, ahogy tették a legutóbbi vega korszakban is

Megint ott vagyok, hogy választani kellene. Tudom, hogy nálam a „normális” élet nem játszik. Szeretek klikkesedni, valahová tartozni. Valami nem átlagos dolgot csinálni. A futást már nagyon sokan csinálják, az nem adja meg azt az érzést, hogy nem átlagos vagyok. Még variálni kell valami mással.

A bajusz is megfelelő lenne erre a célra, de azt még nehezebben viseli Feleségem, mint azt, ha valamely irányba szélsőséges étrendem van.

Holnapra talán már okosabb leszek. Addigra lesz eredmény, amiből kiderülhet, merre kell vinnem az étrendet. Ha nem változik a koleszterin szintje, akkor úgyis mindegy. Nem az étrend határozza meg. Akkor kieszem a hűtőt 🙂