Olvasási idő < 1 perc

Napok óta azon rágódom, hogy vajon kell-e nekem a saját laptop? Van céges laptopom és céges asztali gépem is. Persze azok windows-os gépek mindenféle megszorításokkal, mert ugye a céges szabályok vonatkoznak rájuk. Van most mellette egy Macbook Pro is, ami nem egy új gép, de nagyon szépen működik. Meg ugye MacOS fut rajta. Ezt értelemszerűen nem tudom a céges hálózatban használni, csak nagyon minimálisan. A legnagyobb dilemma, hogy a privát munkákat vajon a privát gépen csináljam, vagy esetleg kockáztassak, hogy a céges gépen csinálom, viszont azt láthatják, mit csinálok. Nem mindegy, hogy egy drága gépet fenntartok-e vagy sem arra, hogy maszekoljak. Az érzelmi kérdések megint beleszólnak. Imádom a Mac-et. Emellett kérdés, hogy imádom-e annyira, hogy meg is tartsam, mikor az árát költhetném másra.

Ha tisztán logikus kérdésként teszem fel a címbeli kérdést, akkor sem egyszerű. Vajon kitermeli-e az árát a gép. Hoz-e annyi munkát, amivel rentábilis lehet?

Egy újabb kérdés a hordozhatóság. Amint jobb idő lesz, megint bringával fogok járni dolgozni. Ott nem mindegy, hogy egy gép kicsi vagy nem annyira kicsi. A Dell gépem 335x232mm és 1,76 kg, míg a Macbook Pro 304×212 és 1,37 kg. Talán nem is tűnik akkorának a különbség.

Nehéz a döntés. Csak tudnék már dönteni…