Olvasási idő < 1 perc

Itt most nem a tágabb, hanem a szűkebb, vagyis a szoftveres környezetre gondolok. Vajon befolyásolja-e az embert, hogy egy program szebb-e? Kiváncsi lennék egy olyan összehasonlításra, hogy fognak két ugyanolyan funkcionalitású programot és egy embernek ugyanazokat a feladatokat kellene elvégezni mindkettőben. Mindegyikben ugyanazok a menüpontok lennének, csak más lenne a a színvilág és a formavilág. Vajon 100 emberből mennyit befolyásolna a szebb program? 

Biztos vagyok benne, hogy van összefüggés, nem véletlenül találta ki Steve Jobs, hogy szebb legyen a Macintosh gépek felhasználói felülete. 

Én biztosan szignifikáns különbséget mutatnék, mert imádok szép programokkal dolgozni. Sajnos a céges környezet nem erről szól. Most, hogy MacOS-t használok újra, sokkal jobban érzem a különbséget. 

Valójában persze nem lehetne megcsinálni egy ilyen tesztet, mert a programok funkcionalitásban is különböznek. Én imádom, hogy a MacOS már a kezdetek óta nagyon gyorsbillentyű-barát. Nekem az nagyon fontos. Windows-on is a lehető legtöbb alkalommal használom a gyorsbillentyűket.