Olvasási idő < 1 perc

A kütyük átformárják életünket. Én talán nem is használok olyan sok kütyüt, de azért van mindenféle elektronikai eszköz a hétköznapjaimban.

Használok mindenféle Apple cuccot. Leginkább ugye Iphone-t, amihez nagyon sokat használom az Airpods-ot, ami nagyon kényelmes. Munkához, sporthoz, de szinte minden 3 percnél hosszabb beszélgetésnél azt használom. Emellet eddig egy Ipad-et is használtam, bent a cégnél és itthon, ha szükséges, akkor laptop, illetve asztali gép. 

Most, hogy lett egy Macbook Pro is, már azon is elkezdtem dolgozni. 

Persze tudom, hogy túl sok cucc van itthon, aminek egy része minden bizonnyal felesleges. Még mindig dilemmázom a Macbook létjogosultságán a céges gépek mellett. Jelenleg is 2 céges gép van itthon. Egy Feleségemnek, egy nekem. A cégnél van asztali gépem, amin bent dolgozom. 

Persze most az új dolog varázsa megvan és keresem a használati lehetőséget, de ezt a postot is írhatnám a céges laptopon, az Ipad-en vagy akár telefonon. Nem szoktam videókat vagy hanganyagot vágni, nem szoktam képeket szerkeszteni. A minőség persze nagyon tetszik és régen is sokat dolgoztam MAC-en. Az előző cégemnél is folyamatosan OSX-en dolgoztam. 

A tervek szerint májusban már pozíciót váltok cégen belül. Még nem tudom, hogy a nagy számú gépet megtarthatom-e vagy vissza kell adnom. Ha vissza kell adnom, akkor jó eséllyel 1 gépem marad, esetleg 2. Abból akkor egyik Feleségemé lesz, hogy tudjon dolgozni. Akkor nagyon jól fog jönni a privát munkákra ez a Macbook. Így most az látszik logikusnak, hogy az Ipad menjen és maradjon a Macbook. Ha valami mégsem úgy alakulna, a Macbook nagyon jó áron eladható. Ha nagyon hiányozna az Ipad, akkor a Pro helyett tudok venni egy sima Ipad-et azért, hogy olvassak rajta.